Πένες με μετσοβόνε και καπνιστό τόνο TRATA (στο φούρνο) από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 1 πακέτο πένες
  • Για τη σάλτσα ντομάτα
  • 1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Για τη σάλτσα μετσοβόνε
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml ζεστό γάλα
  • 500 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό
  • Λγη φρυγανιά και τριμμένο τυρί για την κρούστα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βράζουμε τις πένες και τις στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας ντομάτας και τη σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Για τη σάλτσα μετσοβόνε, σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Σε πυρέξ ή ταψί, βάζουμε τις πένες, απλώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα τον τόνο, την σάλτσα ντομάτα, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό ή βασιλικό και τελειώνουμε με την κρέμα τυριού. Την απλώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και φρυγανιά και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά, σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πένες με μετσοβόνε και καπνιστό τόνο TRATA (στο φούρνο) από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 κονσέρβες καπνιστό τόνο TRATA στραγγισμένο
  • 1 πακέτο πένες
  • Για τη σάλτσα ντομάτα
  • 1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Για τη σάλτσα μετσοβόνε
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml ζεστό γάλα
  • 500 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό
  • Λγη φρυγανιά και τριμμένο τυρί για την κρούστα

Βράζουμε τις πένες και τις στραγγίζουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας ντομάτας και τη σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Για τη σάλτσα μετσοβόνε, σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Σε πυρέξ ή ταψί, βάζουμε τις πένες, απλώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα τον τόνο, την σάλτσα ντομάτα, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό ή βασιλικό και τελειώνουμε με την κρέμα τυριού. Την απλώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και φρυγανιά και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά, σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή