Ντοματόριζο με πικάντικο χταπόδι TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα χταποδι πικάντικο TRATA
  • 1200 γρ. ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 50 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Ζεσταίνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ζεστό καθώς μαγειρεύουμε. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 3΄να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί τελείως. Προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο από ζωμό. Ρυθμίζουμε το χρονόμετρο της κουζίνας στα 17΄. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό κουταλιά – κουταλιά. Το ρύζι θα πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό πριν συνεχίσουμε με την επόμενη κουταλιά. Όταν ο χρόνος τελειώσει, το ριζότο θα πρέπει να είναι έτοιμο. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πικάντικο χταπόδι, τον άνηθο και σερβίρουμε.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ντοματόριζο με πικάντικο χταπόδι TRATA
  • 1 κονσέρβα χταποδι πικάντικο TRATA
  • 1200 γρ. ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 50 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Ζεσταίνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ζεστό καθώς μαγειρεύουμε. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία ρηχή κατσαρόλα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 3΄να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί τελείως. Προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο από ζωμό. Ρυθμίζουμε το χρονόμετρο της κουζίνας στα 17΄. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό κουταλιά – κουταλιά. Το ρύζι θα πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό πριν συνεχίσουμε με την επόμενη κουταλιά. Όταν ο χρόνος τελειώσει, το ριζότο θα πρέπει να είναι έτοιμο. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πικάντικο χταπόδι, τον άνηθο και σερβίρουμε.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή