Μελιτζάνες με αρωματικά και καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, στραγγισμένο
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξερό κόλιαντρο κοπανισμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε υπομονετικά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον κόλιαντρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Στο τέλος, προσθέτουμε τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε προσεχτικά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip Αν βρείτε φρέσκια ματζουράνα, προσθέστε 1-2 κλωναράκια. Ταιριάζει ιδανικά!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μελιτζάνες με αρωματικά και καπνιστό τόνο TRATA από την Ελένη Ψυχούλη
  • 2 κονσέρβες ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, στραγγισμένο
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξερό κόλιαντρο κοπανισμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε υπομονετικά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον κόλιαντρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Στο τέλος, προσθέτουμε τον ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ TRATA, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε προσεχτικά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip
Αν βρείτε φρέσκια ματζουράνα, προσθέστε 1-2 κλωναράκια. Ταιριάζει ιδανικά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή