Μακαρονάδα με κλασική σάλτσα τομάτας και καπνιστό τόνο TRATA με λεμόνι & ρίγανη
    Υλικά
  • 2 συσκευασίες (160g) τόνος καπνιστός TRATA με λεμόνι και ρίγανη
  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. κόκκινο κρασί
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 100 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • Δυόσμος, φρέσκος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Ανοίγουμε τις κονσέρβες και κρατάμε το λαδάκι τους. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι για να αρωματίσουμε τα ζυμαρικά μας όταν τα βράσουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το βούτυρο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ανακατεύουμε με τα τοματίνια και το δυόσμο. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε με το λάδι του τόνου. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τον τόνο στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Μακαρονάδα με κλασική σάλτσα τομάτας και καπνιστό τόνο TRATA με λεμόνι & ρίγανη
  • 2 συσκευασίες (160g) τόνος καπνιστός TRATA με λεμόνι και ρίγανη
  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. κόκκινο κρασί
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • 100 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
  • Δυόσμος, φρέσκος

Ανοίγουμε τις κονσέρβες και κρατάμε το λαδάκι τους. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι για να αρωματίσουμε τα ζυμαρικά μας όταν τα βράσουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το βούτυρο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ανακατεύουμε με τα τοματίνια και το δυόσμο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε με το λάδι του τόνου.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τον τόνο στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή