Κρύα μακαρονάδα με γαύρο TRATA, ντομάτες, καρύδια, κουκουνάρι και δυόσμο
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο TRATA
  • 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 10 γρ. πάπρικα
  • 10 γρ. κάρι
  • Φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25'

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τους αφήνουμε μέχρι να καβουρντιστούν ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια με μία κουτάλα. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην καούν, αν διατηρούμε τη θερμοκρασία χαμηλή δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όταν είναι έτοιμοι τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να βάλουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας . Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την πάπρικα, το κάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία λαβίδα και τα μεταφέρουμε στο μπολ, χωρίς να τα στραγγίσουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το γαύρο TRATA στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κρύα μακαρονάδα με γαύρο TRATA, ντομάτες, καρύδια, κουκουνάρι και δυόσμο
  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο TRATA
  • 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 10 γρ. πάπρικα
  • 10 γρ. κάρι
  • Φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τους αφήνουμε μέχρι να καβουρντιστούν ελαφρά, ανακατεύοντας συνέχεια με μία κουτάλα. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην καούν, αν διατηρούμε τη θερμοκρασία χαμηλή δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όταν είναι έτοιμοι τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να βάλουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας . Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την πάπρικα, το κάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα πιάνουμε με μία λαβίδα και τα μεταφέρουμε στο μπολ, χωρίς να τα στραγγίσουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το γαύρο TRATA στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή