Κριθαρότο με θράψαλο FLOKOS
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 500 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 5΄, Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα θράψαλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με τη ντομάτα. Προσθέτουμε το ζεστό νερό σε δόσεις, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το θράψαλο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κριθαρότο με θράψαλο FLOKOS
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε κύβους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 500 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένο

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα θράψαλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με τη ντομάτα. Προσθέτουμε το ζεστό νερό σε δόσεις, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το θράψαλο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 5΄, Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή