Κοφτό μακαρονάκι με πικάντικο χταπόδι TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα πικάντικο χταπόδι ΤRΑΤΑ (100 ΓΡ.)
  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένο
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 σφην. ούζο
  • 16 τοματίνια ολόκληρα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2-3 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι – πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο αρωματισμενο με μοσχοκάρυδο και πάπρικα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το σπανάκι το αλατίζουμε και σβήνουμε με το ούζο όταν αρχίζει να μαραίνεται το σπανάκι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα τοματίνια και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μεχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος βάζουμε το πικάντικο χταποδάκι, ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

https://www.youtube.com/watch?v=sGoHROYUhAQ

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κοφτό μακαρονάκι με πικάντικο χταπόδι TRATA
  • 1 κονσέρβα πικάντικο χταπόδι ΤRΑΤΑ (100 ΓΡ.)
  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένο
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 σφην. ούζο
  • 16 τοματίνια ολόκληρα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2-3 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι – πιπέρι

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο αρωματισμενο με μοσχοκάρυδο και πάπρικα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε το σπανάκι το αλατίζουμε και σβήνουμε με το ούζο όταν αρχίζει να μαραίνεται το σπανάκι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα τοματίνια και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μεχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος βάζουμε το πικάντικο χταποδάκι, ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

https://www.youtube.com/watch?v=sGoHROYUhAQ

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή