Κουσκουσάκι με μοσχοχτάποδο TRATA, γλυκό κρασί και κάπαρη
    Υλικά
  • Για το κουσκούς:
  • 2 κονσέρβες Μοσχοχτάποδο σε φυτικό λάδι TRATA
  • 250 γρ. κουσκους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 100 γρ. γλυκό κρασί Σάμου
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 200 γρ. σέσκουλα χωρίς τα κοτσάνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για την τηγανιτή κάπαρη
  • 3 κουτ. της σούπας κάπαρη
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 φύλλα μαϊντανού
  • ½ κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και όταν μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε και το κους κους. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη μισή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με το κους κους. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κονκασε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών, όπως όταν κάνουμε ριζότο και τη μισή γλυκιά πάπρικα. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και ρίχνουμε τη κάπαρη. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό, την υπόλοιπη πάπρικα, λίγο από το ξύσμα από το λεμόνι, λίγο χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ούζο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και στραγγίζουμε το λάδι. Στο κους κους, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα σέσκουλα, το μοσχοχτάποδο, λίγο μαϊντανό και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.
Για το σερβίρισμα.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κουσκούς και από πάνω ρίχνουμε την τηγανητή κάπαρη. Το πιάτο μας είναι έτοιμο.

– Μία συνταγή από τον chef Ανδρέα Λαγό για το Chef στον αέρα/SKAI  http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=257943

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κουσκουσάκι με μοσχοχτάποδο TRATA, γλυκό κρασί και κάπαρη
  • Για το κουσκούς:
  • 2 κονσέρβες Μοσχοχτάποδο σε φυτικό λάδι TRATA
  • 250 γρ. κουσκους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 100 γρ. γλυκό κρασί Σάμου
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 200 γρ. σέσκουλα χωρίς τα κοτσάνια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για την τηγανιτή κάπαρη
  • 3 κουτ. της σούπας κάπαρη
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 φύλλα μαϊντανού
  • ½ κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ούζο

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και όταν μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε και το κους κους. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη μισή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με το κους κους. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κονκασε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών, όπως όταν κάνουμε ριζότο και τη μισή γλυκιά πάπρικα. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και ρίχνουμε τη κάπαρη. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό, την υπόλοιπη πάπρικα, λίγο από το ξύσμα από το λεμόνι, λίγο χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ούζο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και στραγγίζουμε το λάδι. Στο κους κους, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα σέσκουλα, το μοσχοχτάποδο, λίγο μαϊντανό και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Για το σερβίρισμα.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κουσκούς και από πάνω ρίχνουμε την τηγανητή κάπαρη. Το πιάτο μας είναι έτοιμο.

– Μία συνταγή από τον chef Ανδρέα Λαγό για το Chef στον αέρα/SKAI  http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=257943

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή