Κεφτεδάκια με θράψαλο και πράσινη σαλάτα
    Υλικά
  • για 4 άτομα:
  • 2 συσκευασίες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350γρ. έκαστο)
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • Φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα βρώμη
  • Για το τηγάνισμα:
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για τηγάνι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Πράσινη σαλάτα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το θράψαλο. Το περνάμε απ’ το μούλτι και το κόβουμε σαν κιμά. Το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, τα μυρωδικά, τη βρώμη και ανακατεύουμε. (Η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή, δε χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι). Θα πρέπει να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμη. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε κεφτεδάκια (περίπου 16–18), τα περνάμε απ’ τη φρυγανιά και ζεσταίνουμε το λάδι. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Τέλος, σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σαλάτα στο πλάι.   Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κεφτεδάκια με θράψαλο και πράσινη σαλάτα
  • για 4 άτομα:
  • 2 συσκευασίες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350γρ. έκαστο)
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • Φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα βρώμη
  • Για το τηγάνισμα:
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για τηγάνι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Πράσινη σαλάτα

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το θράψαλο. Το περνάμε απ’ το μούλτι και το κόβουμε σαν κιμά. Το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, τα μυρωδικά, τη βρώμη και ανακατεύουμε. (Η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή, δε χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι). Θα πρέπει να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμη. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε κεφτεδάκια (περίπου 16–18), τα περνάμε απ’ τη φρυγανιά και ζεσταίνουμε το λάδι. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Τέλος, σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σαλάτα στο πλάι.

 

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή