Κεφτεδάκια καπνιστού τόνου TRATA
    Υλικά
  • 2 Κονσέρβες καπνιστού τόνου TRATA
  • 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 Χονδρές φέτες σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 Αβγό
  • 1 κουταλιά γλυκού σπασμένο μαραθόσπορο
  • Μισή κουταλιά γλυκού κύμινο τριμμένο
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 3/4 Σφηνάκι ούζο
  • Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Αλεύρι (για πανάρισμα)
  • Καλαμποκέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 150γρ Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 Κουταλιές σούπας αγγουράκι τουρσί
  • 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 Κουταλιά σούπας κάππαρη
  • 1 Κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά σούπας ούζο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τον σπασμένο μαραθόσπορο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον καπνιστό τόνο στραγγισμένο. Προσθέτουμε το κύμινο, τον άνηθο, το μουλιασμένο ψωμί, το ούζο, αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι, το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τον άνηθο, τη μουστάρδα, την κάππαρη, το αγγουράκι τουρσί, αλάτι, πιπέρι, το ούζο, το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια καπνιστού τόνου με τη σάλτσα. Προσθέτουμε φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με άνηθο.

Μία συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη για το Chef στον αέρα/SKAI

https://youtu.be/c38H8PP-9BQ

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Κεφτεδάκια καπνιστού τόνου TRATA
  • 2 Κονσέρβες καπνιστού τόνου TRATA
  • 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 Χονδρές φέτες σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 Αβγό
  • 1 κουταλιά γλυκού σπασμένο μαραθόσπορο
  • Μισή κουταλιά γλυκού κύμινο τριμμένο
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 3/4 Σφηνάκι ούζο
  • Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Αλεύρι (για πανάρισμα)
  • Καλαμποκέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 150γρ Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 Κουταλιές σούπας αγγουράκι τουρσί
  • 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 Κουταλιά σούπας κάππαρη
  • 1 Κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά σούπας ούζο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τον σπασμένο μαραθόσπορο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον καπνιστό τόνο στραγγισμένο. Προσθέτουμε το κύμινο, τον άνηθο, το μουλιασμένο ψωμί, το ούζο, αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι, το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε σε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τον άνηθο, τη μουστάρδα, την κάππαρη, το αγγουράκι τουρσί, αλάτι, πιπέρι, το ούζο, το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια καπνιστού τόνου με τη σάλτσα. Προσθέτουμε φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με άνηθο.

Μία συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη για το Chef στον αέρα/SKAI

https://youtu.be/c38H8PP-9BQ

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή