Θράψαλο FLOKOS στο φούρνο με πεστο μυρωδικών
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 200 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. καρύδια
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Ετοιμάζουμε το πέστο. Αλέθουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σπανάκι. το σκόρδο, το κουκουνάρι, και τα καρύδια. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα βασιλικού. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα θράψαλα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5΄. Θα ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα τους στο φούρνο. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί χωρίς να τα στραγγίσουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα θράψαλα, το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC για 10΄. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Θράψαλο FLOKOS στο φούρνο με πεστο μυρωδικών
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 200 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. καρύδια
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι και πιπέρι

Ετοιμάζουμε το πέστο. Αλέθουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σπανάκι. το σκόρδο, το κουκουνάρι, και τα καρύδια. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα βασιλικού. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα θράψαλα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5΄. Θα ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα τους στο φούρνο. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί χωρίς να τα στραγγίσουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα θράψαλα, το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC για 10΄.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή