Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ψητή μελιτζάνα και πικάντικο τόνο καπνιστό TRATA
    Υλικά
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 50 γρ. καρύδια
  • 250 γρ. ψητή μελιτζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 50 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τα καρύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το λάδι τόνου. Το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τη ψητή μελιτζάνα κομμένη σε κομμάτια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, σβήνουμε με το ξίδι, αλατίζουμε και το αφήνουμε μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι – πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και χωρίς να τα στραγγίζουμε τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη μελιτζάνα. Περιμένουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με τα καρύδια και τον τόνο στην κορυφή.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ψητή μελιτζάνα και πικάντικο τόνο καπνιστό TRATA
  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 50 γρ. καρύδια
  • 250 γρ. ψητή μελιτζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 50 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τα καρύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το λάδι τόνου. Το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τη ψητή μελιτζάνα κομμένη σε κομμάτια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, σβήνουμε με το ξίδι, αλατίζουμε και το αφήνουμε μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι – πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και χωρίς να τα στραγγίζουμε τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη μελιτζάνα. Περιμένουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με τα καρύδια και τον τόνο στην κορυφή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή