Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ψητές πιπεριές και γαύρο
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο TRATA
  • 400 γρ. πιπεριές
  • 400 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Ψήνουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20΄. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τις ψητές πιπεριές και το γαύρο.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά ολικής άλεσης με ψητές πιπεριές και γαύρο
  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο TRATA
  • 400 γρ. πιπεριές
  • 400 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ψήνουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20΄. Ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τις ψητές πιπεριές και το γαύρο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή