Ζυμαρικά με πικάντικο θράψαλο FLOKOS και σάλτσα ντομάτας
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 6', Χρόνος μαγειρέματος: 14΄

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα θράψαλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 25΄, μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα, ενώνουμε με το θράψαλο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά με πικάντικο θράψαλο FLOKOS και σάλτσα ντομάτας
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα θράψαλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 25΄, μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα, ενώνουμε με το θράψαλο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 6', Χρόνος μαγειρέματος: 14΄
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή