Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με τόνο TRATA
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό TRATA
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το καπάκι, σχεδόν όλο αλλά όχι τελείως. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι σφιχτά μεταξύ τους. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στο ταψάκι 200 γρ. ζεστό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60΄ ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με τόνο TRATA
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό TRATA
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ετοιμάζουμε τις πιπεριές. Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το καπάκι, σχεδόν όλο αλλά όχι τελείως. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι σφιχτά μεταξύ τους. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στο ταψάκι 200 γρ. ζεστό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60΄ ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή