Γαύρος TRATA On Ice σαγανάκι με ούζο και φινόκιο
    Υλικά
  • 1 Συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 1 Φινόκιο
  • 5 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 Ματσάκι μάραθο
  • 1 Κουταλιά γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 Κουταλιά γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 Κουταλιά γλυκού μπούκοβο
  • 1/2 Φλιτζάνι ούζο
  • 4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τον μαραθόσπορο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φινόκιο, αλατίζουμε για να βγάλει την υγρασία του και να μην καεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο πιπέρι και μισή ποσότητα από το μπούκοβο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σκόνη μουστάρδας και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον μάραθο και τοποθετούμε από επάνω σε μια στρώση τα φιλέτα γαύρου, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μπούκοβο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αχνίζουμε για 5 λεπτά.

Μία συνταγή από την Chef Ντίνα Νικολάου για το Ένα "τραπέζι Ελλάδα" SKAI.

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=269961

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γαύρος TRATA On Ice σαγανάκι με ούζο και φινόκιο
  • 1 Συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 1 Φινόκιο
  • 5 Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 Ματσάκι μάραθο
  • 1 Κουταλιά γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 Κουταλιά γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 Κουταλιά γλυκού μπούκοβο
  • 1/2 Φλιτζάνι ούζο
  • 4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τον μαραθόσπορο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φινόκιο, αλατίζουμε για να βγάλει την υγρασία του και να μην καεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο πιπέρι και μισή ποσότητα από το μπούκοβο. Σοτάρουμε για 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη σκόνη μουστάρδας και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον μάραθο και τοποθετούμε από επάνω σε μια στρώση τα φιλέτα γαύρου, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μπούκοβο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αχνίζουμε για 5 λεπτά.

Μία συνταγή από την Chef Ντίνα Νικολάου για το Ένα “τραπέζι Ελλάδα” SKAI.

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=269961

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή