Γαύρος TRATA on ice με κολοκυθάκια στο φούρνο
    Υλικά
  • 1 συσκευασία γαύρος Trata on Ice (400 γρ.)
  • 100 γρ. ξίδι
  • 4 κολοκυθάκια
  • 300 βρώμη
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 100 γρ. σουσάμι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαϊντανός για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τον ραντίζουμε με το ξύδι και τον αφήνουμε για 10΄. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λωρίδες. Περνάμε τη βρώμη και το δεντρολίβανο από το μούλτι μέχρι να έχουμε την υφή τριμμένης φρυγανιάς. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χωρίζουμε το μείγμα της φρυγανιάς σε δύο δοχεία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τη βρώμη στο πρώτο δοχείο. Τα στρώνουμε στο ταψί. Ανακατεύουμε το γαύρο με την υπόλοιπη βρώμη και βάζουμε το γαύρο στο ταψί με τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ºC για 15΄. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γαύρος TRATA on ice με κολοκυθάκια στο φούρνο
  • 1 συσκευασία γαύρος Trata on Ice (400 γρ.)
  • 100 γρ. ξίδι
  • 4 κολοκυθάκια
  • 300 βρώμη
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 100 γρ. σουσάμι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαϊντανός για το σερβίρισμα

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τον ραντίζουμε με το ξύδι και τον αφήνουμε για 10΄.

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λωρίδες. Περνάμε τη βρώμη και το δεντρολίβανο από το μούλτι μέχρι να έχουμε την υφή τριμμένης φρυγανιάς. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χωρίζουμε το μείγμα της φρυγανιάς σε δύο δοχεία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τη βρώμη στο πρώτο δοχείο. Τα στρώνουμε στο ταψί. Ανακατεύουμε το γαύρο με την υπόλοιπη βρώμη και βάζουμε το γαύρο στο ταψί με τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ºC για 15΄. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή