Γαύρος TRATA με πέστο βασιλικού
    Υλικά
  • 1 συσκευασία γαύρος Trata on Ice (400 gr)
  • 200 γρ. βασιλικός
  • 150 γρ. φιστίκια
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τους ξηρούς καρπούς και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα φιλέτα γαύρου σε ένα ταψάκι και με ένα κουτάλι βάζουμε από πάνω το πέστο βασιλικού. Ψήνουμε στους 180ºC για 15΄.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γαύρος TRATA με πέστο βασιλικού
  • 1 συσκευασία γαύρος Trata on Ice (400 gr)
  • 200 γρ. βασιλικός
  • 150 γρ. φιστίκια
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τους ξηρούς καρπούς και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα φιλέτα γαύρου σε ένα ταψάκι και με ένα κουτάλι βάζουμε από πάνω το πέστο βασιλικού. Ψήνουμε στους 180ºC για 15΄.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή