Γαύρος TRATA με μανιτάρια, μάραθο και λευκό κρασί
    Υλικά
  • Μία συσκευασία γαύρος Trata on Ice 400 γρ.
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • Μερικά φύλλα μάραθου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με μία πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια, χωρίς να τα πλένουμε. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο και γλυκό. Θα χρειαστούν 10 περίπου λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε στο τηγάνι χωρίς να τα ανακατεύουμε  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Τα ανακατεύουμε, βάζουμε τα φιλέτα γαύρου, σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 8 λεπτά, μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος. Προσθέτουμε τον μάραθο και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο πιπέρι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γαύρος TRATA με μανιτάρια, μάραθο και λευκό κρασί
  • Μία συσκευασία γαύρος Trata on Ice 400 γρ.
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • Μερικά φύλλα μάραθου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφήνουμε το γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Με μία πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια, χωρίς να τα πλένουμε. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο και γλυκό. Θα χρειαστούν 10 περίπου λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε στο τηγάνι χωρίς να τα ανακατεύουμε  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Τα ανακατεύουμε, βάζουμε τα φιλέτα γαύρου, σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 8 λεπτά, μέχρι ο γαύρος να είναι έτοιμος. Προσθέτουμε τον μάραθο και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο πιπέρι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή