Γαύρος TRATA on ice με λεμόνι, ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη
    Υλικά
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • 16 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Αφήνουμε τον γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη μισή ποσότητα του υγρού μείγματος σε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα φιλέτα του γαύρου προσεκτικά. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε τα ντοματίνια και τη ρίγανη. Ψήνουμε για 12΄-15΄ ή μέχρι να ψηθούν τα ψάρια και να έχουν μία ωραία κρούστα. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Γαύρος TRATA on ice με λεμόνι, ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένο φιλέτο γαύρου TRATA on ice (400γρ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • 16 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφήνουμε τον γαύρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα του υγρού μείγματος σε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα φιλέτα του γαύρου προσεκτικά. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε τα ντοματίνια και τη ρίγανη. Ψήνουμε για 12΄-15΄ ή μέχρι να ψηθούν τα ψάρια και να έχουν μία ωραία κρούστα. Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή