Άγρια χόρτα λεμονάτα με θράψαλο FLOKOS
    Υλικά
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 400 γρ. άγρια χόρτα καθαρά και στεγνά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 10 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10', Χρόνος μαγειρέματος: 15΄

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το θράψαλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το θράψαλο κα το αφήνουμε να μαριναριστεί. Ετοιμάζουμε τα χόρτα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό να βράσουν. Αλατίζουμε και ζεματάμε τα χόρτα να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι. Ανακατεύουμε με το θράψαλο και σερβίρουμε. Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ' ένα click εδώ!

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Άγρια χόρτα λεμονάτα με θράψαλο FLOKOS
  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κονσέρβες θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350 γρ. έκαστο)
  • 400 γρ. άγρια χόρτα καθαρά και στεγνά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 10 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε το θράψαλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το θράψαλο κα το αφήνουμε να μαριναριστεί. Ετοιμάζουμε τα χόρτα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό να βράσουν. Αλατίζουμε και ζεματάμε τα χόρτα να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι.
Ανακατεύουμε με το θράψαλο και σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μας μ’ ένα click εδώ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10', Χρόνος μαγειρέματος: 15΄
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή