Ζυμαρικά με λευκό κρασί, άνηθο και γαύρο
    Υλικά
  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο Trata
  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καυτό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και χωρίς να τα στραγγίζουμε τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε το γαύρο, χωρίς πολύ ανακάτεμα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ζυμαρικά με λευκό κρασί, άνηθο και γαύρο
  • 1 κονσέρβα γαύρος σε ελαιόλαδο Trata
  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καυτό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια. Αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και χωρίς να τα στραγγίζουμε τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε το γαύρο, χωρίς πολύ ανακάτεμα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή