Σαρδέλες TRATA με σπανάκι
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες TRATA
  • 1 ½ κιλό σπανάκι
  • • 1 τεμ. πράσο
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/3 μάτσου μάραθος
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε το σπανάκι. Καθαρίζουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι αφαιρώντας τους εξωτερικούς δακτυλίους. Ξεπλένουμε το μάραθο και και τον ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το πράσο και το κρεμμυδάκι σε ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σπανάκι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμυδάκι και το μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με το μάραθο και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας. Περιχύνουμε με την ελαφριά σάλτσα της κονσέρβας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα φιλέτα της σαρδέλας και από πάνω το σπανάκι. *Οι σαρδέλες παίρνουν θερμοκρασία από το σπανάκι.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA με σπανάκι
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες TRATA
  • 1 ½ κιλό σπανάκι
  • • 1 τεμ. πράσο
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/3 μάτσου μάραθος
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε το σπανάκι. Καθαρίζουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι αφαιρώντας τους εξωτερικούς δακτυλίους. Ξεπλένουμε το μάραθο και και τον ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το πράσο και το κρεμμυδάκι σε ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σπανάκι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμυδάκι και το μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με το μάραθο και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας. Περιχύνουμε με την ελαφριά σάλτσα της κονσέρβας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα φιλέτα της σαρδέλας και από πάνω το σπανάκι.

*Οι σαρδέλες παίρνουν θερμοκρασία από το σπανάκι.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή