Σαρδέλες TRATA με φακές
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA
  • 200 γρ. φακές
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 2 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτσ. ξύδι
  • αλάτι,πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

Καθαρίζουμε τις φακές από τυχόν ξένα σώματα. Τις ξεπλένουμε και τις σουρώνουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια και τις τομάτες και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς τις φακές με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε το κρεμμύδι και τις τομάτες. Βράζουμε για 15 λεπτά προσθέτοντας 3 λίτρα νερό και ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύδι και βράζουμε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας. Σερβίρουμε τις φακές, προσθέτοντας τις σαρδέλες με τη σάλτσα τους από πάνω.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Σαρδέλες TRATA με φακές
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες σε ελαιόλαδο TRATA
  • 200 γρ. φακές
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 2 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτσ. ξύδι
  • αλάτι,πιπέρι

Καθαρίζουμε τις φακές από τυχόν ξένα σώματα. Τις ξεπλένουμε και τις σουρώνουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια και τις τομάτες και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς τις φακές με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε το κρεμμύδι και τις τομάτες. Βράζουμε για 15 λεπτά προσθέτοντας 3 λίτρα νερό και ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύδι και βράζουμε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας. Σερβίρουμε τις φακές, προσθέτοντας τις σαρδέλες με τη σάλτσα τους από πάνω.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή