Ριζότο με φινόκιο, πορτοκάλι και γαύρο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 250 γρ. ρύζι Arborio
  • 2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 τεμ. φινόκιο
  • 1 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/2 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Καθαρίζουμε το φινόκιο αφαιρώντας τους εξωτερικούς δακτύλους. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το ρύζι, προσθέτουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και προσθέτουμε τα φιλέτα του γαύρου με τη σάλτσα τους στο ριζότο για να το αρωματίσουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. * Ιδανικό σκεύος για να ανακατεύουμε το ριζότο είναι μία ξύλινη κουτάλα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Ριζότο με φινόκιο, πορτοκάλι και γαύρο TRATA
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 250 γρ. ρύζι Arborio
  • 2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 τεμ. φινόκιο
  • 1 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/2 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε το φινόκιο αφαιρώντας τους εξωτερικούς δακτύλους. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το ρύζι, προσθέτουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και προσθέτουμε τα φιλέτα του γαύρου με τη σάλτσα τους στο ριζότο για να το αρωματίσουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

* Ιδανικό σκεύος για να ανακατεύουμε το ριζότο είναι μία ξύλινη κουτάλα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή