Πίτσα Ελληνική με σαρδέλες TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες TRATA
  • 2 τεμ. πίτες αραβικές
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 τεμ. πιπεριά πράσινη
  • 1/3 μάτσου βασιλικός
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά

Ξεπλένουμε, καθαρίζουμε τις τομάτες, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα στις πίτες, απλώνουμε τα φιλέτα της σαρδέλας και τρίβουμε τη φέτα. Πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και απλώνουμε τις ροδέλες ελιάς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 25 λεπτά. *Εναλλακτικά της αραβικής πίτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίτα για σουβλάκι μεγάλου μεγέθους. *Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε πιπέρι, σε περίπτωση που επιλέξετε κονσέρβα με πικάντικες σαρδέλες.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πίτσα Ελληνική με σαρδέλες TRATA
  • 2 κονσέρβες σαρδέλες TRATA
  • 2 τεμ. πίτες αραβικές
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 τεμ. πιπεριά πράσινη
  • 1/3 μάτσου βασιλικός
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 4 κτσ. extra παρθένο ελαιόλαδο

Ξεπλένουμε, καθαρίζουμε τις τομάτες, την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ξεπλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Ανοίγουμε την κονσέρβα, ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα της σαρδέλας και αφαιρούμε το κόκαλο. Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα στις πίτες, απλώνουμε τα φιλέτα της σαρδέλας και τρίβουμε τη φέτα. Πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και απλώνουμε τις ροδέλες ελιάς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 25 λεπτά.

*Εναλλακτικά της αραβικής πίτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίτα για σουβλάκι μεγάλου μεγέθους.

*Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε πιπέρι, σε περίπτωση που επιλέξετε κονσέρβα με πικάντικες σαρδέλες.

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή