Πίτα με τόνο TRATA, λαχανικά και γιαούρτι
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες τόνος καπνιστός TRATA
  • ½ κιλό φύλλο χωριάτικο
  • 100 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 4 τεμ. αυγά
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 2 τεμ. φινόκιο
  • 2 τεμ. κόκκινη πιπεριά
  • 2 τεμ. πορτοκαλί πιπεριά
  • 20 τεμ. κολοκύθι
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε τέταρτα. Τα τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα σε μπολ και ενσωματώνουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και τα λαδώνουμε. Απλώνουμε τη γέμιση και την καλύπτουμε με φύλλο. Χαράζουμε με τη μύτη ενός μαχαιριού και καταβρέχουμε με κρύο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 50 λεπτά περίπου

* Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και σε ατομικά μπουρεκάκια.

** Το χωριάτικο φύλλο είναι καλύτερο από κρούστας γιατί απορροφά καλύτερα τα υγρά.

*** Ιδανικό στρώσιμο φύλλου είναι 3 πάνω - 3 κάτω

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πίτα με τόνο TRATA, λαχανικά και γιαούρτι
  • 2 κονσέρβες τόνος καπνιστός TRATA
  • ½ κιλό φύλλο χωριάτικο
  • 100 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 4 τεμ. αυγά
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 2 τεμ. φινόκιο
  • 2 τεμ. κόκκινη πιπεριά
  • 2 τεμ. πορτοκαλί πιπεριά
  • 20 τεμ. κολοκύθι
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε τέταρτα. Τα τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα σε μπολ και ενσωματώνουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και τα λαδώνουμε. Απλώνουμε τη γέμιση και την καλύπτουμε με φύλλο. Χαράζουμε με τη μύτη ενός μαχαιριού και καταβρέχουμε με κρύο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 50 λεπτά περίπου

* Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και σε ατομικά μπουρεκάκια.

** Το χωριάτικο φύλλο είναι καλύτερο από κρούστας γιατί απορροφά καλύτερα τα υγρά.

*** Ιδανικό στρώσιμο φύλλου είναι 3 πάνω – 3 κάτω

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close