Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με γαύρο TRATA και μυρωδικά
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 8 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 τεμ.κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/3 μάτσου κόλιαντρο
  • 1/3 μάτσου άνηθος
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

Πλένουμε και ανοίγουμε τις κόκκινες πιπεριές, όπως τα γεμιστά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις τομάτες, το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κόλιαντρο και τον άνηθο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα του γαύρου. Σε μία πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με τη σάλτσα της κονσέρβας τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα του γαύρου και γεμίζουμε τις πιπεριές. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τις πιπεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 45 λεπτά. * Τσιγαρίζοντας τα λαχανικά με τη σάλτσα της κονσέρβας, παράλληλα τα αρωματίζουμε. ** Η συγκεκριμένη συνταγή σερβίρεται κρύα και ζεστή, συνοδεία ούζου

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με γαύρο TRATA και μυρωδικά
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 8 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 τεμ. τομάτες
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 τεμ.κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/3 μάτσου κόλιαντρο
  • 1/3 μάτσου άνηθος
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε και ανοίγουμε τις κόκκινες πιπεριές, όπως τα γεμιστά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις τομάτες, το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κόλιαντρο και τον άνηθο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα του γαύρου. Σε μία πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με τη σάλτσα της κονσέρβας τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα του γαύρου και γεμίζουμε τις πιπεριές. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τις πιπεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 45 λεπτά.

* Τσιγαρίζοντας τα λαχανικά με τη σάλτσα της κονσέρβας, παράλληλα τα αρωματίζουμε.

** Η συγκεκριμένη συνταγή σερβίρεται κρύα και ζεστή, συνοδεία ούζου

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή