Αγκινάρες ψητές με λιαστή τομάτα, ελιές και γαύρο TRATA
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 12 τεμ. αγκινάρες
  • 50 γρ.λιαστές τομάτες
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις αγκινάρες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι. Κόβουμε σε ψιλές λωρίδες τη λιαστή τομάτα. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα του γαύρου. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με τη σάλτσα του γαύρου και το ελαιόλαδο με τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη λιαστή τομάτα και τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Συμπληρώνουμε το γαύρο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 45 λεπτά.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Αγκινάρες ψητές με λιαστή τομάτα, ελιές και γαύρο TRATA
  • 2 κονσέρβες γαύρος TRATA
  • 12 τεμ. αγκινάρες
  • 50 γρ.λιαστές τομάτες
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
  • 2 τεμ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 4 κτσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τις αγκινάρες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι. Κόβουμε σε ψιλές λωρίδες τη λιαστή τομάτα. Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση. Ανοίγουμε τις κονσέρβες και ξεχωρίζουμε προσεχτικά τα φιλέτα του γαύρου. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με τη σάλτσα του γαύρου και το ελαιόλαδο με τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη λιαστή τομάτα και τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Συμπληρώνουμε το γαύρο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 45 λεπτά.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή