TRATA

ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ

Σαρδέλες σε σάλτσα ντομάτας 100γρ

Για τις σαρδέλες TRATA, επιλέγουμε μόνο φρεσκοαλιευμένα ψάρια, τα οποία αφού καθαριστούν προσεκτικά, ελέγχονται και τοποθετούνται στις κονσέρβες, αχνίζονται ελαφρά, ώστε να διατηρηθεί τρυφερή και αφράτη η σάρκα αλλά και οι θρεπτικές ουσίες τους. Στο τελείωμα προσθέτουμε σάλτσα τομάτας αρωματισμένη ελαφρά με κρεμμύδι και σκόρδο προσδίδοντας στο σύνολο μια ιδιαίτερη Μεσογειακή γεύση.

Σαρδέλες σε σάλτσα ντομάτας 100γρ

Για τις σαρδέλες TRATA, επιλέγουμε μόνο φρεσκοαλιευμένα ψάρια, τα οποία αφού καθαριστούν προσεκτικά, ελέγχονται και τοποθετούνται στις κονσέρβες, αχνίζονται ελαφρά, ώστε να διατηρηθεί τρυφερή και αφράτη η σάρκα αλλά και οι θρεπτικές ουσίες τους. Στο τελείωμα προσθέτουμε σάλτσα τομάτας αρωματισμένη ελαφρά με κρεμμύδι και σκόρδο προσδίδοντας στο σύνολο μια ιδιαίτερη Μεσογειακή γεύση.

Για την σαρδέλα TRATA χρησιμοποιούμε μόνο το είδος Sardina Pilchardus, το οποίο και αποτελεί το μοναδικό είδος που έχει δικαίωμα να φέρει τον χαρακτηρισμό ως «σαρδέλα» και όχι «τύπου σαρδέλα». H σαρδέλα μας αλιεύεται κυρίως στα νερά του Βορείου Αιγαίου. Οι συνθήκες και η βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος διαβίωσης και διατροφής της αιτιολογούν την ποιοτική υπεροχή της, η οποία συνίσταται στην ανοιχτόχρωμη, αφράτη και γευστική της σάρκα χωρίς λέπια.

 

Οι σαρδέλες είναι ψάρια με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά καθώς αποτελούν φυσική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων και ασβεστίου.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα αποτελούν κυρίαρχη κατηγορία του λίπους της σαρδέλας. Ιδιαίτερα το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (σε συντομογραφία ΕPA) και το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (σε συντομογραφία DHA) είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, ενώ το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (DHA) συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργιάς του εγκεφάλου και της όρασης.
Τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 250mg EPA&DHA στην πρώτη περίπτωση και με την ημερήσια πρόσληψη 250mg DHA στις άλλες δύο περιπτώσεις. Οι ποσότητες αυτές καλύπτονται με την κατανάλωση μια συσκευασίας των 100g.
Το ασβέστιο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία και κατάστασης των μυών, οστών και των δοντιών.
Τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 120 mg ασβεστίου, τα οποία καλύπτονται με την κατανάλωση μια συσκευασίας των 100g.

Για την σαρδέλα TRATA χρησιμοποιούμε μόνο το είδος Sardina Pilchardus, το οποίο και αποτελεί το μοναδικό είδος που έχει δικαίωμα να φέρει τον χαρακτηρισμό ως «σαρδέλα» και όχι «τύπου σαρδέλα». H σαρδέλα μας αλιεύεται κυρίως στα νερά του Βορείου Αιγαίου. Οι συνθήκες και η βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος διαβίωσης και διατροφής της αιτιολογούν την ποιοτική υπεροχή της, η οποία συνίσταται στην ανοιχτόχρωμη, αφράτη και γευστική της σάρκα χωρίς λέπια.

Οι σαρδέλες είναι ψάρια με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά καθώς αποτελούν φυσική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων και ασβεστίου.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα αποτελούν κυρίαρχη κατηγορία του λίπους της σαρδέλας. Ιδιαίτερα το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (σε συντομογραφία ΕPA) και το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (σε συντομογραφία DHA) είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, ενώ το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ (DHA) συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργιάς του εγκεφάλου και της όρασης.
Τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 250mg EPA&DHA στην πρώτη περίπτωση και με την ημερήσια πρόσληψη 250mg DHA στις άλλες δύο περιπτώσεις. Οι ποσότητες αυτές καλύπτονται με την κατανάλωση μια συσκευασίας των 100g.
Το ασβέστιο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην φυσιολογική λειτουργία και κατάστασης των μυών, οστών και των δοντιών.
Τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 120 mg ασβεστίου, τα οποία καλύπτονται με την κατανάλωση μια συσκευασίας των 100g.

Σχετικές συνταγές Σχετικές συνταγές

Οι συνταγές για νόστιμα πιάτα με συστατικό τις σαρδέλες είναι πολυπληθείς και γεμάτες φαντασία, είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις σαρδέλες για ένα ελαφρύ και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα, είτε σαν συστατικό για νόστιμες σάλτσες που συνοδεύουν ζυμαρικά και ριζότο, είτε θέλετε να παρασκευάσετε φρέσκες δροσερές σαλάτες.

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close