Fussili με τόνο TRATA και κρέμα λεμονιού
    Υλικά
  • 2 κονσέρβες τόνος TRATA καπνιστός
  • 500 γρ. fussili (1 πακέτο)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κτγ. λουίζα (λεμονόχορτο)
  • αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα fussili για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε. Σε μία πλατιά κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα, το χυμό, το ξύσμα και τον τόνο. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Καρυκεύουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις συμπυκνωθεί η κρέμα, προσθέτουμε τα fussili και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή ατομικά πορσελάνινα μπολ. * Ένας καλός συνδυασμός του τόνου είναι να προσθέσουμε φέτες αυγοτάραχου. ** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη λουίζα με πιπερόριζα.

Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή
Fussili με τόνο TRATA και κρέμα λεμονιού
  • 2 κονσέρβες τόνος TRATA καπνιστός
  • 500 γρ. fussili (1 πακέτο)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κτγ. λουίζα (λεμονόχορτο)
  • αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα fussili για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και κρυώνουμε. Σε μία πλατιά κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα, το χυμό, το ξύσμα και τον τόνο. Μαγειρεύουμε για 12 λεπτά. Καρυκεύουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις συμπυκνωθεί η κρέμα, προσθέτουμε τα fussili και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή ατομικά πορσελάνινα μπολ.

* Ένας καλός συνδυασμός του τόνου είναι να προσθέσουμε φέτες αυγοτάραχου.

** Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη λουίζα με πιπερόριζα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά
Προτεινόμενα προϊόντα
για τη συνταγή